nascholen

Als arts zul je af en toe wel eens arts-assistenten of verpleegkundigen medisch nascholen. Ondanks dat je niet bent opgeleid tot leerkracht, wil je dit natuurlijk wel zo goed mogelijk doen. Maar hoe geef je nu effectief medische nascholing? Hoe zorg je ervoor dat je leerlingen er ook echt iets van opsteken? In dit artikel vind je een aantal handige tips.

Tip 1: Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook bij het geven van medische nascholing. Ook al heb je het nog zo druk met je werk; het is toch belangrijk om je goed voor te bereiden. Als je het goed voorbereid, is de kwaliteit ook hoger en steken je leerlingen er meer van op. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat ook de kwaliteit van hun werk straks beter is. Op de lange termijn is het dus zeker goed om de voorbereiding voor het geven van de medische nascholing af en toe op de eerste plaats te zetten.

Tip 2: Zorg voor voldoende afwisseling

Helaas zijn we vaak heel snel afgeleid, al binnen tien tot vijftien minuten. Om te voorkomen dat je leerlingen alleen de eerste tien tot vijftien minuten van de nascholing iets leren, is het belangrijk om af te blijven wisselen. Zo kun je bijvoorbeeld afwisselen van leerstof, van leervorm of van onderwerp.

Door Redactie