kosten reisvaccinaties

Worden reisvaccinaties vergoed door verzekeraars? De kosten reisvaccinaties verschillen per vaccinatie en worden in de meeste gevallen vergoed. Waar je op moet letten is dat je wordt gevaccineerd door gecertificeerde artsen. Ze moeten LCR erkend zijn en kunnen daardoor de kosten van een reisvaccinatie in veel gevallen vergoeden. Er zijn verplichte vaccinaties voor sommige landen en zonder inenting kom je het land niet in. Voor veel landen zijn er ook aanbevolen vaccinaties die voorkomen dat je ernstig ziek wordt.

Prikken

Een gecertificeerde arts informeert je over de aanbevolen prikken voor het land waar je naartoe wilt. Aangezien elke vaccinatie een bepaald bedrag kost en je zelf kan kiezen of je de aanbevolen neemt of niet, zal de prijs hiervan afhangen. Uiteraard is het prikken net zoals ieder andere prik.

kosten reisvaccinaties

Zorgverzekeraar

Wil je zeker zijn of jouw kosten reisvaccinaties worden vergoed? Dan kan je contact opnemen met jouw zorgverzekeraar. Indien je aanvullend verzekerd bent wordt het in de meeste gevallen vergoed. Als het vergoed wordt kan je gemakkelijk een afspraak maken en anders is het wellicht handig om even te vergelijken in prijs. Ieder vaccinatie bedrijf hanteert andere prijzen en voorwaarden.

Door Redactie