Gelderland

Het is volkomen logisch dat veel mensen bij het zoeken naar een vakantiebestemming de voorkeur geven aan plekken of regio’s met veel natuurschoon. Ver van de grote, drukke stad weet je namelijk de alledaagse sleur het best van je af te schudden. Als je het liefst in eigen land vakantie viert, dan is de provincie Gelderland een heel goede vakantiebestemming, zeker als het om natuur gaat. Het bekendste Gelderse natuurgebied is vanzelfsprekend de Veluwe, maar Gelderland biedt veel meer dan alleen dat. Je leest er hieronder van alles over. 

Gelderland

De Veluwe

De Veluwe is een natuurgebied dat zich uitstrekt van de noordpunt van Arnhem tot helemaal in Overijssel. Dit is een gebied dat tijdens de IJstijd is ontstaan door stuwwallen. Het bekendste gedeelte van dit natuurgebied is echter zonder twijfel het Nationale Park Hoge Veluwe. Ook het heuvelachtige De Veluwezoom is een nationaal park dat er mag zijn. Kenmerkend aan de Veluwe is de afwisseling in landschappen. Heidelandschappen, dichte bossen, zandverstuivingen; je vindt het hier allemaal. Bovendien heb je een grote kans om wilde dieren tegen het lijf te lopen.

Andere fraaie Gelderse natuurgebieden

Zoals gezegd heeft Gelderland nog veel meer natuur in petto. Zo mag het Rijk van Nijmegen hier niet onbenoemd blijven. Dit is een heuvelachtig natuurgebied, al maakt ook de Ooijpolder hier deel van uit. Een stukje ten oosten van Nijmegen vind je verder de volens velen mooiste wandeling van Nederland. Deze wandeling leidt je langs onder meer de Duivelsberg, de Sterrenberg en de Boterberg. Een natuurgebied dat nog meer rust uitstraalt is tenslotte De Achterhoek, in het oosten van de provincie. Dit is een gebied zonder grote steden waarin bossen, beekjes en weilanden elkaar afwisselen.

Door Redactie