Auto repratie

Zonder dat je het wellicht weet, vormen zogenaamde fuseekogels een belangrijk onderdeel van auto’s. Deze kogels zorgen er namelijk voor, dat er een directe verbinding ontstaat tussen het fuseelichaam en de draagarm van de auto. Op deze manier is het mogelijk om de wielen aan te sturen en op die manier te laten draaien. Na verloop van tijd kan dit onderdeel van de auto versleten raken, waardoor deze moet worden vervangen. Zou je de kogel niet vervangen, dan kan er een naar, bonkend geluid ontstaan. Dit geluid valt te verklaren door de speling die als gevolg van slijtage is ontstaan tussen de kogel en het fuseelichaam. Het is overigens niet altijd mogelijk om deze kogels los te kopen.

Fuseekogels

Mogelijkheid om fuseekogels los te kopen

Het is van de opbouw van je auto afhankelijk, of de fuseekogels los besteld kunnen worden. Zo is het niet ongebruikelijk, dat de kogel in de draagarm geperst zit. Mocht dit het geval zijn, dan moet de complete draagarm vervangen worden om het bonkende geluid tijdens het rijden te verhelpen. Een autodealer kan je hier meer over vertellen, als je zelf geen kennis hebt over de opbouw van een auto. Mocht het wel mogelijk blijken te zijn om dit onderdeel van de auto te vervangen, dan kun je deze online bestellen. Er zijn verschillende webwinkels waar deze kogels te koop worden aangeboden.

Onderdelen

Zoek naar het juiste model voor je auto

Bij de aanschaf van losse onderdelen voor je auto is het erg belangrijk om te achterhalen, of het onderdeel in je auto past. Vaak vind je op websites van verkopers van losse onderdelen een handig overzicht van de beschikbare onderdelen per model auto. Informeer eventueel bij je autodealer welk onderdeel je nodig hebt. Door de onderdelen zelf te kopen, profiteer je van lagere kosten. Een dealer rekent vaak een marge over de losse onderdelen.

Door Redactie