herbestemming architect

De specialisatie van de herbestemming architect wordt steeds vaker gevraagd. Het is dan ook een aparte tak van sport die niet zomaar elke architect kan beoefenen. Want een herbestemming architect is verantwoordelijk voor het geven van een nieuwe bestemming aan bestaande, lege panden. Leegstand is een veel voorkomend probleem in ons land en al die panden gewoon leeg laten is geen optie. Toch is het lastig om ze zomaar om te bouwen.

herbestemming architect

Woningen nodig

We hebben bijvoorbeeld in ons land en best groot tekort aan woningen. Daarom wordt bij leegstaande panden steeds vaker gekeken of deze wellicht kunnen worden ingericht tot woningen. Vaak kan dat ook wel, maar om een gebouw die transformatie te geven heb je specialisten nodig. Dat is waar de herbestemming architect inschakelt.

De bestemming van een pand

Een gebouw dat ooit is gerealiseerd om een bioscoop te worden, is over het algemeen niet geschikt voor appartementen. Een pand dat ooit een kantoor was, is dat ook niet. Toch kan je het nog zo omgooien dat een pand te gebruiken is voor bijvoorbeeld woningen. De veranderingen die daarvoor nodig zijn? Daar de architect het beste op berust. 

Door Redactie