Tegenwoordig is iedereen maar druk. Zit jij de hele dag achter je laptop, maar heb je het gevoel dat je wel wat productiever zou kunnen zijn? Er bestaan verschillende manieren waarop je betere keuzes kunt maken. Voortaan kun je beter plannen en word je een stuk productiever, met behulp van onderstaande tips.

Zet de eerste stap

Soms zie je heel erg tegen een bepaalde taak op, terwijl deze achteraf eigenlijk wel mee blijkt te vallen. Het is goed om in ieder geval een eerste stap te zetten als je te maken krijgt met zo’n taak. Soms kom je daardoor in een flow terecht en merk je dat het eigenlijk helemaal niet zo erg is om te doen, of ga je het zelfs leuk vinden. 

Schakel notificaties uit

We krijgen tegenwoordig de hele dag meldingen binnen op onze telefoon. Is het niet van je e-mailberichten, dan is het wel een berichtje op Facebook of een notificatie van een app als Duolingo. Daardoor zijn we de hele dag alert. Je zult zien dat je veel meer rust ervaart wanneer je je meldingen uitzet. Op die manier kun je niet gestoord worden en werk je lekker aan één stuk door aan je taken.

Stel deadlines voor jezelf

Heb je veel te doen, maar geen duidelijke deadlines voor je taken? Dan is het handig om zelf deadlines te stellen. Op die manier krijg je meer gedaan in een kortere tijd. Als je veel tijd hebt, doe je automatisch langer over taken.

Implementeer een retrospective

Werk je in een team? Dan is het goed om een retrospective in te plannen, eens in de zoveel tijd. Hierbij kijk je samen met je team terug op hoe er gewerkt is. Daardoor kun je in de toekomst op een efficiëntere manier aan de slag. Op https://www.stichting-leerkracht.nl/ vind je meer informatie over dit onderwerp.

Door Redactie