online psycholoog chat

Het internet heeft de wereld veranderd. We hoeven voor een heleboel dingen de deur niet meer uit. Dat geldt ook voor geestelijke gezondheid. Een online psycholoog chat heb je zo gevonden. Voor veel mensen is dat een grote stap vooruit. Juist mensen die een psycholoog nodig hebben vinden het soms extra lastig om zomaar nieuwe mensen te ontmoeten en de deur uit te gaan naar een nieuwe locatie.

online psycholoog chat

Intake online

Ook een online psycholoog kan je heel goed helpen. Je kunt met elkaar praten terwijl je zo anoniem blijft als je zelf wil. Voor sommige mensen is dat een gigantisch voordeel aan de online chat. Maar net als bij een normale psycholoog krijg je online vaak ook een intake. Dat is belangrijk: elk persoon is anders en het is niet de bedoeling dat iedereen hetzelfde wordt behandeld ongeacht problemen, gevoelens en persoonlijkheid. 

Een goed gevoel is belangrijk

Neem de intake altijd serieus. Het is belangrijk voor de psycholoog dat hij of zij jou echt leert kennen en je probleem in kaart brengt. Maar het is minstens zo belangrijk dat jij een klik hebt met jouw psycholoog.

Door Redactie