Wat is een sloperij? Dat is een vraag die steeds meer mensen zichzelf stellen als het op slopen aan komt. In het verleden was een sloperij iets wat je zag in veel films. Zo waren het grote kerkhoven vol met auto’s die op elkaar gestapeld zijn. Tegenwoordig is dat niet meer het geval en is een sloperij vaak erkend door het RDW en het ARN. Het is vaak de laatste rustplaats voor een voertuig en vaak blijft hier niets van over. Het is tegenwoordig van groot belang dat voertuigen volledig verwerkt worden. Zo blijft er niets meer van over en worden de stoffen van het voertuig gebruikt voor nieuwe voertuigen. Wanneer breng je nu je auto naar de sloperij? En wat doet de sloperij met je voertuig? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.
Wanneer je auto naar de sloperij brengen?
De vraag is natuurlijk wanneer je auto naar de sloperij moet brengen. Dit is alleen het geval als de auto niet meer te maken valt. Als je voertuig niet meer door de keuring komt, is de kans hoog dat je deze moet laten maken. Vaak liggen de reparatiekosten dan hoger dan de waarde van je tweedehands auto. Dit betekent dat je de auto moet verkopen, maar op het internet kan dit heel moeilijk zijn. Je kunt de auto veel beter verkopen aan een sloperij, zodat je hier meer voordeel uithaalt. Een sloperij wilt graag je sloopauto kopen en kan hier meer winst mee maken. Je hoeft niet altijd je sloopauto naar de sloperij te brengen, deze komen ze soms ook zelf ophalen. De meeste sloperijen hebben een ophaalservice en hier kun je ideaal gebruik van maken als je dat nodig hebt.
Wat doet de sloperij?
Als de sloopauto binnenkomt bij de sloperij, regelen ze eerst alle papieren. Zo krijg je een vrijwaring code en krijg je natuurlijk een redelijke vergoeding. Daarna gaan ze direct aan de slag met de auto demontage van het voertuig. Ze halen dan alle onderdelen uit het voertuig en deze controleren ze goed. Ze maken de onderdelen goed schoon en plaatsen deze in een groot magazijn voor latere verkoop. Als de sloopauto geen waarde meer heeft, wordt deze naar een shredderbedrijf gebracht. De overblijfselen van het voertuig worden dan gebruikt voor het maken van nieuwe producten en eventueel nieuwe auto’s, mooi toch?