Als je houdt van het volgen van de laatste woning trends zal je redelijk op de hoogte zijn. Ook op het gebied van vloeren vinden er nieuwe ontwikkelingen plaats. Een van deze ontwikkelingen is visgraat laminaat. Maar dit is niet het enige wat op dit moment erg populair is in de woning industrie. Wat ook steeds populairder wordt is beton cire op de vloer. Beton cire op de vloer heeft een strakke uitstraling en is makkelijk te onderhouden. Tevens heeft het ook effect op de sfeer van de ruimte waar de beton cire is toegepast. Ondanks het robuuste uiterlijk krijgt de ruimte door de juiste combinatie een chique uitstraling.

Benodigde materialen

Als je liever zelf de handen uit de mouwen steekt heb ik goed nieuws. Het aanbrengen van beton cire op de vloer is geen moeilijke klus. Je hebt wel een aantal materialen nodig om de klus te klaren. Deze materialen zijn makkelijk online te bestellen of te kopen bij een bouwmarkt. Je hebt de volgende producten nodig: afplakband, afdekfolie, hechtmiddel voor de voorbehandeling, bouwemmer, bouw garde om te mixen, een spackmes, bandtroffel, pleisterspaan, wandrij, opzetspaan en schuurspons. Het beton cire kan je ook online vinden of bij een bouwmarkt. Vaak zijn er ook van tevoren samengestelde pakketten waar alle benodigde producten aan toegevoegd zijn.

Hoe breng je het zelf aan?

Als je alle materialen hebt kun je beginnen. Zorg dat de ondergrond waar je op werkt schoon is. Vervolgens gebruik je het hechtmiddel om de grond voor te behandelen. Door het hechtmiddel kan het beton cire zich beter hechten op de ondergrond. Mix het beton cire met de garde in de bouwemmer tot het klontvrij is. Hierna kun je de eerste dunne laag aanbrengen. Dit hoeft niet heel dik, omdat het als ondergrond voor de tweede laag dient. Wanneer de laag droog genoeg is om met de hand aan te raken kun je de tweede laag aanbrengen. Deze laag moet tussen de 2 en 3 cm dik zijn. Controleer na 24 uur of de lagen volledig droog zijn. Hierna kun je de vloer afwerken door te schuren en te impregneren. Veeg eerst al het schuurstof op voordat je de vloer impregneert.

Door Redactie