Wespen zijn enorm mooie dieren. Ze hebben prachtige kleuren en ze betekenen veel voor de natuur. Toch vinden mensen wespen de meest irritante diersoort. De kleine insecten vliegen veel rond en ze kunnen jouw barbecue flink verpesten. Ze kunnen flink steken en daardoor een pijnlijke plek achterlaten. Er bestaan wereldwijd veel verschillende soorten wespen. Het kan daarom, vooral als je een grote wesp hebt gezien, soms lastig zijn om de soort te herkennen. Welke wesp heb ik gezien? MdB Ongediertebestrijding legt het je graag uit!

Hoornaar

Een van de grootste wespensoorten is een hoornaar. Het kan flink schrikken zijn als je een hoornaar tegenkomt. Deze wespensoort ziet er namelijk uit als een superwesp. Je hoeft je niet te laten misleiden door het uiterlijk van het beestje. Een hoornaar is namelijk een stuk minder agressief dan een gewone wesp. Je zult dus minder snel worden gestoken, maar als je wordt gestoken, is de steek ook direct een stuk pijnlijker. Een hoornaar is ongeveer 4 centimeter lang en heeft in plaats van zwarte strepen, donker rode of oranje strepen. 

Papierwesp

Een andere wesp is de papierwesp. Deze wesp is twee centimeter lang en heeft in plaats van strepen stippen op zijn achterwerk. 

Overlast

Het kan soms best voorkomen dat je van een van de bovenstaande soorten overlast ervaart. Je kan dan het beste het wespennest weghalen. Verwijder het wespennest nooit zelf. De wespen zullen boos worden en ze zullen je gaan steken. Laat daarom een gespecialiseerd bedrijf, zoals ongediertebestrijding Hilversum, langskomen om het nest weg te laten halen.

Door Redactie