Jacht: Wat ooit een achtervolging was die nodig was om te overleven, is nu een sportief tijdverdrijf voor mensen in de ontwikkelde wereld. Veel van de dieren zijn nachtdieren, waardoor de nacht een voorkeurstijd is voor de jacht. Helaas (voor de jagers) verschuift het vallen van de avond de kansen in het voordeel van de dieren. Een nachtkijker kan helpen om een ​​deel van de kracht weer in handen van de jager te krijgen. 

Nachtzichtmogelijkheden

Nachtzichtmogelijkheden hebben tijdens het jagen is om verschillende redenen belangrijk. Nauwkeurig fotograferen – of je nu een casual, recreatieve jager of een trofeejager bent – is van cruciaal belang. Ten eerste kan het helpen om een ​​goede identificatie van een dier te vergemakkelijken. Het zorgt ook voor een betere targeting van het juiste lichaamsdeel van het dier om het het meest effectief te verwijderen, terwijl de opbrengst wordt gemaximaliseerd en verspilling wordt geminimaliseerd.

Een andere belangrijke factor is dat het missen van een doelwit al snel kan leiden tot een vergeefse poging om dagenlang te stalken. Gelukkig maakt nachtzichtoptiek zowel de identificatie, de jacht als het schieten een stuk nauwkeuriger. Er zijn talloze opties beschikbaar, of je nu met een vuurwapen of een boog jaagt.

Jagen met Nachtzicht

Nachtkijkers en nachtkijkers zijn twee van de meest voorkomende manieren om nachtzichtmogelijkheden in iemands arsenaal te integreren. Een nachtkijker aanschaffen om te spotten is een goed begin. Bij het jagen is het altijd belangrijk om je bewust te zijn van de omgeving. Het inmeten van het gebied voor een dier en de omgeving met een spotting scope of verrekijker wordt vaak “glassing” genoemd. Het is noodzakelijk om te weten wat er achter en achter iemands toekomstige doelwit ligt. Een verrekijker is handig voor het glazuren, terwijl een richtkijker goed is voor het fotograferen zelf. Een nachtkijker maakt het maken van een nachtopname niet alleen nauwkeuriger, maar ook mogelijk.
Naast het hebben van een nachtkijker is het ook van belang om de juiste jacht kleding aan te schaffen. Vraag om advies bij JachtXL.

Door Redactie