Iedereen heeft wel eens gehoord van diëtisten, maar wat is nu een online diëtist? Eigenlijk gewoon hetzelfde, maar het verschil zit in het feit dat je niet fysiek naar afspraken hoeft te komen. Deze vinden namelijk gewoon via het internet plaats. Een online diëtist kan jou op die manier uitstekend helpen met het bereiken van jouw doelen wat betreft jouw gewicht en jouw gezondheid! Je denkt dan waarschijnlijk meteen aan afvallen, maar je kunt ook begeleiding nodig hebben om als je juist aan wilt komen, op je streefgewicht wilt blijven of gezonder wilt leren eten. Dit kan allemaal op deze manier geboden worden!

Voordelen online diëtist

We waren altijd gewend om voor consulten op het gebied van gezondheid fysiek naar een specialist te gaan. Maar door corona zijn we er inmiddels allemaal wel aan gewend geraakt om dit soort zaken ook telefonisch of via beeldbellen op te lossen. Dus waarom niet kiezen voor een online diëtist? Je hoeft dan zelf niet meer de deur uit om een consult te kunnen krijgen en veel mensen vinden dit erg prettig. Het bespaart jou tijd en vervoerskosten. En als je kinderen thuis hebt, dan hoef je niet eerst een oppas voor je kids te zoeken om toch op consult te kunnen gaan. Dat maakt een online diëtist voor veel mensen toch wel heel erg gemakkelijk! En de kwaliteit heeft er uiteraard niet onder te lijden, je kunt echt dezelfde kwaliteit verwachten als wanneer je fysiek naar je afspraken gaat. Ook op deze manier krijg je:

  • inzicht in hoe je voedingspatroon er nu uitziet
  • advies over wat je kunt veranderen
  • de nodige kennis over voeding en gezondheid

Eigenlijk zijn er dus geen redenen te bedenken om hier niet voor te kiezen! Tenzij je natuurlijk liever iemand gewoon face-to-face spreekt, dan is een online diëtist voor jou misschien niet de juiste keus.

Begeleiding en stok achter de deur

Nu vraag je je misschien af waarom je überhaupt naar een offline of online diëtist zou gaan. Je kunt immers op internet en in boeken genoeg diëten vinden waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. Dat is inderdaad het geval, maar dat wil nog niet betekenen dat dit voor jou ook goede opties zijn. Veel diëten die je online vindt, vallen in de categorie crashdieet en zijn daarmee absoluut geen gezonde keus. En ook andere diëten zijn eigenlijk geen goede optie, omdat ze niet specifiek op jouw lichaam en jouw situatie afgestemd zijn. Een online diëtist kan daarentegen een voedingsschema of een plan maken dat helemaal past bij jouw specifieke situatie. Daarbij kan bijvoorbeeld rekening worden gehouden met het feit dat jij voor bepaalde voedingsmiddelen allergisch bent of dat jij graag vegetarisch of veganistisch wilt eten. Er kan dan een plan opgesteld waarmee jij op het juiste gewicht komt en toch ook alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Daarnaast is het fijn om begeleiding te hebben omdat je dan altijd ergens terecht kunt met je vragen. En een regelmatig consult is natuurlijk ook een goede stok achter de deur om je doelen te behalen! Wil jij aan de slag gaan met een online diëtist? Kijk dan eens naar de mogelijkheden op gezondeten.nl!

Door Redactie