Domotica systemen voor thuis
Wat is er nu nog heerlijker dan vanuit je luie stoel bijvoorbeeld de tv of de verwarming in huis te regelen? Door een druk op de knop de gordijnen dicht of opendoen? Ook het licht aandoen of de tv aanzetten is mogelijk zonder op te staan. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dat kun je door gebruik te maken van domotica in huis.
Domotica systemen voor thuis

Domotica systemen voor thuis
Er zijn meerdere soorten domotica systemen voor thuis. Je hebt daarbij de topklasse, middenklasse en een die je gemakkelijk zelf kunt aanleggen.
Topklasse
Wanneer je die van de topklasse bekijkt, worden die gedeeltelijk bedraad en het andere deel is draadloos. Deze aansluiting heeft het voordeel dat de schakelingen zeer snel verlopen. Een dergelijk systeem moet je wel laten aanleggen, omdat het vrij ingewikkeld is. Dat moet een vakman doen om storingen te voorkomen.
Middenklasse
Ook dit systeem moet je door de vakman aan laten leggen. Het voordeel hierbij is dat je het gemakkelijk kunt uitbreiden. Het is wel belangrijk dat ook dit systeem goed wordt geïnstalleerd. Je kunt het goed thuis gebruiken.
Zelf aanleggen
Voor thuis kun je er gemakkelijk een zelf aanleggen die geheel draadloos werkt. Wanneer je de aanwijzingen volgt, is het een gemakkelijk karweitje omdat de installatie draadloos is. Op deze manier kun je gemakkelijk, indien de installatie goed is aangesloten, vanuit je stoel de tv, radio, licht en dergelijke bedienen. Dat kun je doen door eventueel je smartphone te gebruiken. Je kunt er zelfs mee op afstand je verwarming mee bedienen. Wanneer je gebruik maakt van de domotica kun je ook gemakkelijk energie besparen. Dat kun je doen door bijvoorbeeld een uur voordat je naar bed gaat de temperatuur van de verwarming lager te zetten. Zo zijn er meer mogelijkheden te bedenken waarom domotica zo nuttig is. Het nadeel van een geheel draadloos systeem is dat, indien de buurman hetzelfde systeem heeft, ook de tv bij je kunt aanzetten of uitschakelen. Bepaal daarom goed vooraf wat je wilt aanschaffen.

Door Redactie