Toilet verstopt

Een riool ontstoppen in Amsterdam kan een lastige klus zijn! Eerst moet achterhaald worden, wat de exacte oorzaak van de verstopping in de afvoer is. Op basis van deze informatie kan naar een passende oplossing worden gezocht, om verdere problemen te voorkomen. Een verstopte riolering veroorzaakt vaak een nare stank in huis, waardoor men snel geholpen wil worden. Daarbij kan het voorkomen, dat een toilet of douche niet meer te gebruiken is door de verstopping. Bij serieuze verstoppingen in de riolering loopt het water immers niet meer weg. Er zijn in Amsterdam verschillende bedrijven, die je kunnen helpen bij het oplossen van verstoppingen. RVS Rioolservice is hier een voorbeeld van.

Riool ontstoppen in Amsterdam

Werkwijze bij een riool ontstoppen in Amsterdam

Specialisten op het gebied van ontstoppingen beschikken vaak over verschillende hulpmiddelen om de afvoer te ontstoppen. Denk bijvoorbeeld aan een kleine camera, waarmee de binnenzijde van de riolering bekeken kan worden. Op basis van de beelden van zo’n camera kan worden vastgesteld, wat de oorzaak van een verstopping is. Vaak gaat het om opgehoopt restafval, wat aan de wanden van de afvoer blijft kleven. Door de afvoer onder een hoge druk door te spuiten, kan een verstopping in veel gevallen verholpen worden. Mocht een prop van restafval vastzitten, dan kan deze met een haakje worden weggetrokken.

Riolering

Zelf een riool ontstoppen is vaak lastig

Je kunt vanzelfsprekend altijd eerst zelf naar een oplossing zoeken. Denk aan het gebruik van een trekveer, die bij iedere bouwmarkt te koop is. Een trekveer is een hele flexibele veer, die door de afvoer bewogen kan worden. Deze bewegingen zorgen dat het restafval in de afvoer los komt te zitten. Door de afvoer nog eens goed door te spoelen, is de verstopping in veel gevallen verholpen. Ook het gebruik van soda kan helpen bij het oplossen van afvoerverstoppingen. Laat soda een korte tijd intrekken, om de afvoer vervolgens met kokend water door te spoelen.

Door Redactie