Je gunt het niemand om zijn of haar baan gedwongen kwijt te raken. Het verliezen van een baan heeft enorm veel impact op een persoon. Deze impact is op veel verschillende vlakken terug te zien. Zo zijn onder andere natuurlijk de inkomsten weg, maar ook het zelfvertrouwen is vaak compleet weg. Wat kun je daarna doen? Hoe ga je je leven weer oppakken en hoe kun je weer ergens aan de bak komen? Wil je weten hoe je weer aan de bak komt nadat je bij je oude werkgever weg bent? Lees dan snel verder!

Tip 1: Loopbaanbegeleider

Een van de mensen die je gaat helpen om weer op de been te komen is een loopbaanbegeleider. Deze loopbaanbegeleider is er speciaal voor jou. De begeleider zal je helpen om je zelfvertrouwen weer terug te krijgen en nog belangrijker: om je weer aan een nieuwe baan te krijgen. Het is natuurlijk oké om na het ontslag weer even wat tijd voor jezelf te nemen, maar die rekeningen gaan zichzelf niet betalen. Ook niet als je eerder een ambtenaar bent geweest. Het vangnet rekt zich niet oneindig ver uit. Zoek dus snel een loopbaanbegeleider overheid (bijvoorbeeld bij Transitium Groep) en ga weer wat doen met je leven.

Tip 2: Vind je talenten

Het is voor een loopbaanbegeleider een van de belangrijkste dingen om achter je eigen talenten te komen. Waar ben je goed in en wat vind je leuk om te doen? Je moet natuurlijk wel passie hebben voor je nieuwe baan. Je kijkt met behulp van de begeleider met een frisse blik naar jezelf. Je ziet ineens weer waar je wel goed in bent. Dat geeft je zelfvertrouwen een flinke boost!

Tip 3: Solliciteren

Zonder een sollicitatie kom je natuurlijk nergens aan de bak. Je kunt tegenwoordig eenvoudig een aantal bedrijven vinden die banen voor jou ter beschikking hebben. Vaak heb je helemaal geen opleiding nodig om het werk uit te voeren.

Door Redactie