investeringsbegroting opstellen

Als eigenaar van een eigen bedrijf weet u natuurlijk als geen ander hoeveel kosten het draaiend houden van een bedrijf met zich meeneemt. Al deze hoge kosten kunnen u in de weg zitten. Zeker wanneer u eraan denkt eenmaal een grote stap met uw bedrijf te maken, maar u niet weet hoe u dit zou moeten doen zonder een groot pak geld te bezitten. Nu zou u, in dit geval, natuurlijk voor een lening kunnen kiezen, maar wist u dat er ook ‘gratis opties’ voor extra financiering mogelijk zijn? Subsidies zijn in dit geval dé oplossing, aangezien het geld is dat niet uit uw eigen portemonnee of uit de portemonnee van bedrijf uw komt. 

Wat is het positieve aan een subsidie?

Subsidies worden vaak uitgegeven door de overheid voor mensen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Uiteraard staat hier wel iets tegenover en zal het uitgegeven bedrag een bepaalde groei of innovatie moeten stimuleren. In dit geval de groei en innovatie van uw bedrijf. Het positieve aan subsidies is dat het bedrag dat u ontvangt, wanneer uw plan goed genoeg wordt uitgevoerd, niet terugbetaald hoeft worden! Dus zelf u, met uw kleinere bedrijf, zou dezelfde mogelijkheden kunnen krijgen als de grotere franchises!

Let hierbij wel op; Subsidies worden vaak uitgegeven per specifieke branche. U zult, met uw idee en bedrijf, dus wel moeten aansluiten op het aandachtsgebied van de specifieke subsidie. Het is dus verstandig, alvorens u zich aanmeldt voor welke subsidie dan ook, de voorwaarden van de subsidie te controleren en in te schatten of u überhaupt in aanmerking zou kunnen komen. 

Meer weten over subsidies?

Zou u meer willen weten over de verschillende regelingen en subsidievormen, zoals bijvoorbeeld de SLIM regeling of het aanvragen van een WBSO subsidie voor uw bedrijf? Op de website van Leap.nl vindt u een enorm groot aanbod aan informatie over welke subsidievormen bij uw persoonlijke situatie zouden kunnen passen. Tevens is het hier ook mogelijk meteen uw subsidie aan te vragen!

Door Redactie