Veel mensen vragen zich nu af wanneer ze een auto naar de sloperij moeten brengen. Je brengt namelijk niet iedere auto naar de sloperij, want dit is het niet waard. Een nieuwere auto kun je altijd beter op het internet verkopen dan bij de sloperij. Als je een auto hebt die niet meer door de keuring heen komt, betekent dit dat je hem moet laten maken. Als de reparatiekosten hoger uitvallen dan de dagwaarde van je voertuig, is het tijd om deze naar de sloop te brengen. Je kunt natuurlijk proberen om de sloopauto te verkopen op het internet, maar vaak werkt deze methode niet. Het kan namelijk meerdere maanden duren en dat is super vervelend. Bij de autosloperij gaat dit een stuk sneller en ben je vaak binnen 24 uur van je voertuig af. Hoe werkt het en wat doet de sloperij met je auto? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Hoe werkt het?

Als je een sloopauto wilt verkopen aan een sloperij, moet je eerst een goede sloperij vinden. Op het internet zijn er een hele hoop, maar het is van belang dat de sloperij erkend is door het RDW en het ARN. Kijk hierbij ook goed op de website van de sloperij, zodat je meer informatie kunt vinden. Het is hierbij van belang dat de sloperij een ophaalservice heeft die de sloopauto kan ophalen. Met een sloopauto mag je namelijk niet meer de openbare weg op en is een ophaalservice van groot belang. Je kunt op de website van de sloperij ook het kenteken invullen van de sloopauto. Zo kun je alvast zien hoeveel de vergoeding wordt en op welke momenten het voertuig opgehaald kan worden. Dit is allemaal handig als je een sloopauto wilt verkopen aan een sloperij.

Wat doet de sloperij met je voertuig?

Een sloperij doet veel met je sloopauto en zorgt ervoor dat er niets meer overblijft van de auto. Het is de laatste rustplaats voor het voertuig en de sloperij haalt de hele auto uit elkaar. Hierbij kijken ze ook goed naar de onderdelen en bepalen ze de waarde. Veel van deze onderdelen worden in een magazijn opgeslagen voor latere verkoop. Als de sloopauto geen waarde meer heeft voor de sloperij, wordt de sloopauto naar een shredderbedrijf gebracht. Hier wordt de sloopauto helemaal verwerkt, totdat er niets meer van over is.

Door Redactie