Er zijn ontzettend veel verschillende beroepen die je kunt uitoefenen, maar je hoort niet vaak dat iemand op zee werkt. Dit komt omdat het enorm uitdagend werk is dat niet voor iedereen is weggelegd. Ook voor werken op zee zijn er verschillende beroepen om uit te oefenen. In dit artikel bespreek ik alles over werken op een booreiland. 

Zware werkomstandigheden

Werken op een booreiland is niet voor iedereen weggelegd. Het vraagt veel van iemand, zowel mentaal als fysiek. Het is over het algemeen zwaar werk. Je maakt lange dagen en bent voor een langere periode van huis. Vaak gaat het om een periode van twee tot vier weken. Daarnaast heb je weinig privacy. Een booreiland is namelijk niet zo groot en je werkt continu met je collega’s samen.

Daartegenover staat wel dat je in de meeste gevallen meer verdient in vergelijking met iemand die werkt op het vaste land. De meeste mensen vinden het niet aantrekkelijk om te beginnen aan een zware baan waarbij ze voor een langere periode van huis zijn. Dit zorgt ervoor dat de vraag naar personeel groter is dan het aanbod. 

Mogelijke functies

Wanneer je wil gaan werken op een booreiland zijn er allerlei verschillende functies beschikbaar. Er zijn niet alleen maar technische functies, maar er is bijvoorbeeld ook een kok nodig. Wel is het zo dat iedereen die op een booreiland werkt, in bezit moet zijn van een NOGEPA certificaat. Een NOGEPA certificaat houdt in dat je een training hebt gevolgd waarin je leert omgaan met alle mogelijke situaties die zich kunnen afspelen op zee. 

Wil je graag aan de slag op een booreiland? Maar heb je nog geen NOGEPA certificaat? Dan raad ik je aan om een kijkje te nemen op fmtc.nl

Door Redactie