vca cursus

In de meeste branches staat veiligheid voorop. Dat is voor aannemers niet anders. Daarom hebben zij een speciaal diploma  dat je moet halen met een bijbehorende cursus: de vca cursus. Benieuwd wat het precies is of wat je kunt verwachten van zo’n cursus? Dat lees je hier.

Wat is vca?

Vca is zoals de term al doet vermoeden, een afkorting. De letters vca staan dan ook voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Het is dus in feite een veiligheidsprotocol voor aannemers en aanverwante beroepen. Want ook, of juist in die branche is veiligheid ontzettend belangrijk. Niet alleen om jezelf en je personeel te beschermen maar ook om te zorgen dat je het beste resultaat kunt leveren. De bouw is immers erg belangrijk en veilig wonen en werken is een last die je als aannemer draagt. Het is immers jouw taak om hiervoor te zorgen. 

Meer dan alleen in de bouw

De vca is trouwens niet een diploma dat je alleen als aannemer of in de bouw nodig hebt. Er zijn inmiddels meerdere branches waar het op prijs wordt gesteld als je dit certificaat hebt. Als je het niet hebt, kan je werkgever je op cursus sturen. Je volgt dan vaak online lessen en krijgt uiteindelijk een examen. in deze branche of die zzp’ers zijn. Je draagt dan doorgaans meer verantwoordelijkheid.

Door Redactie