logo_ArieEversNoten

Fruit heb je in vele soorten en maten maar ook heb je fruit gedroogd. Gedroogd fruit komt omdat het water wat in het fruit zit uitdroogt. Dit kan vanzelf gaan of dit kan komen doordat je het fruit in de hitte van de zon laat drogen. Er zijn ook andere manieren hoe je het fruit kan laten drogen bijvoorbeeld door speciale apparaten.

Soorten

Fruit drogen kan dus op verschillende manieren. Maar waar is fruit drogen eigenlijk goed voor? Waarom doen we zoiets als fruit drogen? Een van de grote redenen dat wij fruit drogen is omdat het langer houdbaar blijft door het vocht wat je er uit haalt. 

We drogen niet alleen fruit maar ook vlees,vis,kruiden etc. Een andere reden dat we voedsel drogen is omdat het zo langer zijn voedingsstoffen bewaard. We gebruiken gedroogd voedsel voor meerdere dingen. Zo kan het zijn dat je aardbeien,banaan of stukjes appel droogt voor een lekkere snack tussendoor of gewoon lekker door je yoghurt heen. Maar ook kun je tomaten laten drogen om deze vervolgens lekker door je pasta of salade heen te gooien. Zo zijn er dus talloze soorten en fruit en groente die je kunt drogen.

Door Redactie