Jacob Cohen Jeans

De laatste paar jaren wordt het voor oplichters steeds gemakkelijker om namaak kleding te verkopen op verschillende tweedehands sites. Zo kun je gemakkelijk 500 euro neerleggen voor een paar neppe Canada Goose Jackets. Dit is natuurlijk ontzettend zonde omdat je voor dat geld wel een echte jas had kunnen uitkiezen tussen de vele Canada Goose Jackets. Maar hoe kan je als koper er nou voor zorgen dat je niet nog een keer in zo’n vervelende grap trapt die je ook nog eens veel geld kost? Gelukkig heb ik daarom een aantal tips voor je bedacht die jou hierbij zouden kunnen helpen! Ben je benieuwd? Lees dan vooral door!

Identiteit en de reviews

Het is ten eerste van ontzettend groot belang dat je de identiteit van de verkoper checkt. Is het een account dat al meer dan 3 jaar op de website actief bezig is? Of is het juist iemand die pas sinds een week geleden een account heeft gemaakt en tot nu toe nog niets heeft verkocht? Let goed op deze verschillen. Daarnaast zijn reviews natuurlijk ook ontzettend belangrijk want deze reviews vertellen jou meer over de ervaringen van anderen met deze verkoper. Bij weinig reviews en bij slechte reviews zou ik toch drie keer meer nadenken of je het kledingstuk echt wil kopen bij deze verkoper. Ondanks dat de deals er vaak aantrekkelijk uitzien moet je toch echt bij jezelf blijven en checken of je het risico wilt lopen.

Lay-out en consumentenrechten

Wanneer je op de website zit, is het belangrijk om de website in zijn geheel te bekijken. Is het een mooie website met een professionele lay-out of valt dat nog best wel erg tegen en lijkt de website niet heel professioneel? Dit kan een groot verschil maken in de twijfels die je hebt. Daarnaast is het belangrijk dat jij als consument de consumentenrechten doorleest en weet. Want wanneer er staat dat je een product bijvoorbeeld niet mag retourneren kan je je twijfels al bijna bevestigen. Het is écht heel belangrijk om als consument te weten waar je aan toe bent wanneer je de verkoop door laat gaan.

Door Redactie