gereedschap

Je elektrische arbeidsmiddelen keuren doe je waarschijnlijk eens in de zoveel tijd. Nu ben je erachter gekomen dat je wel een nieuwe slijptol kunt gebruiken. Alleen hoe kies je eigenlijk een goede slijptol uit? In dit artikel geven wij je een aantal handige tips.

Ga voor een slijptol met soft start

Het is eigenlijk altijd aan te raden om te kiezen voor een slijptol met soft start. Dit apparaat is een stuk veiliger, omdat het niet direct op volle snelheid start. Dit voorkomt ook dat de slijptol terugslaat.

Bepaal welke diameter je nodig hebt

Slijptollen zijn verkrijgbaar met verschillende diameters. Een slijptol met een grotere diameter van bijvoorbeeld 230 gebruik je vooral voor de meer grove klussen. Zoek je een slijptol die je voor wat lichter werk in en rondom huis kunt gebruiken? Ga dan voor een slijptol met een diameter die tussen de 115 en 125 ligt.

Koop de juiste slijpschijven

Je wilt natuurlijk wel dat de slijpschijven die je koopt ook op je slijptol passen. Kijk daarom goed naar de diameter van de schijven. Bepaal ook wat voor soort klussen je met de slijptol gaat doen en koop slijpschijven die hier geschikt voor zijn.

Door Redactie