Hoe belangrijk is goede adembescherming op de werkvloer? Dit is van groot belang, vooral wanneer er regelmatig wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is dan zelfs verplicht om de juiste maskers te hebben waardoor je gezonde lucht kunt inademen maar toch je werk op de best mogelijke manier kunt uitvoeren. Je hebt de keuze uit verschillende soorten maskers en daarnaast ook diverse accessoires.

De juiste filter

Het is belangrijk om goed te weten welk masker je nodig hebt. Zo zijn er diverse filters die je kunt toepassen op je masker, afhankelijk van de gevaarlijke stof waarmee je werkt. Het is dus erg belangrijk om dit van te voren vast te stellen, zodat de juiste filters worden gebruikt en je dus op een veilige manier kunt werken. Een goede adembescherming zorgt in de eerste plaats voor de optimale bescherming maar is ook niet hinderlijk en zorgt ervoor dat je goed kunt werken. Het masker moet comfortabel zitten en geen belemmering vormen tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden.

Het goede masker kiezen

Je kunt kiezen uit verschillende soorten maskers: er zijn halfgelaats- en volgelaatsmaskers. Deze maskers bedekken of je hele hoofd of alleen de voorkant (neus, mond en ogen). Welk masker je nodig hebt is afhankelijk van welke werkzaamheden je gaat uitvoeren en met welke stoffen je gaat werken. Tot slot is de adembescherming die je kiest ook afhankelijk van hoelang je met een bepaalde stof of vervuilde omgeving gaat werken.

Door Redactie