Er worden steeds meer gebruikte auto’s en nieuwe auto’s vanuit Duitsland geïmporteerd naar ons kleine landje. Dat is niet zo vreemd, want een auto importeren uit Duitsland kan erg lucratief zijn. De aankoopprijs van de auto’s is in Duitsland namelijk vaak een stuk goedkoper dan in Nederland. Dat is voor veel auto shoppers natuurlijk een groot voordeel. Daarnaast heb je in Duitsland veel keuze in auto’s. Het klinkt allemaal ideaal, maar waar moet je allemaal op letten? Transporting Wheels heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Auto zoeken

De eerste tip voor het importeren van een auto vanuit Duitsland is natuurlijk om eerst een auto te vinden. Je kan immers geen auto importeren als je geeneens een auto hebt die je kunt importeren. De duitse auto’s zijn eenvoudig op het internet te vinden. De keuze is reuze!

Tip 2: Papieren

De tweede tip is om de juiste papieren bij je te hebben. Je moet namelijk meerdere papieren bij je hebben, namelijk een Fahrzeugbrief, een Zulassungsbescheinigung en een HU. De eerste is een document voor de eigenaar van de auto. Deze hoeft niet worden meegenomen met de auto. De tweede moet wel altijd bij de auto zijn. De HU is ook verplicht. Dat is een soort APK voor de auto. Er staan flinke boetes op als je deze papieren niet in orde hebt. Zorg er dus voor dat je alles voor elkaar hebt! Lijkt het je te veel gedoe? Dan kun je natuurlijk ook altijd een transportbedrijf inschakelen.

Tip 3: TransportHet kan natuurlijk ook zo zijn dat je autotransport van Nederland naar Duitsland nodig hebt. Je kunt hiervoor het beste een transportbedrijf inschakelen. Op deze manier heb jij geen omkijken meer naar de auto en wordt alles voor je geregeld.

Door Redactie