balkonhekken

Balkon omheining heb je in vele soorten en maten. Welke maat jij nodig hebt? Dat hangt van meerdere factoren af. Onder andere waar jij je hekwerk wilt plaatsen en hoe groot je balkon of dakterras is. Heb jij een hekwerk nodig langs de galerij? Met riggels voor je handen of juist plaatwerk tegen geluidsoverlast? Of heb jij alleen een frans balkon nodig? Je kan je voorstellen dat dit twee totaal verschillende dingen zijn en dat je dan niet van te voren de precieze maat en prijs kan zeggen.

De diverse soorten hekwerken

Balkon omheiningen zijn er in diverse soorten en maten. Zo heb je spijlhekken, lamelhekken, glashekken, plaathekken, plankhekken, balkonhekken, Frans balkon, galerijhekken, dakterras hekken en handregels of relingen. Elke hekwerk heeft zo zijn of haar eigen uitstraling en charme. Ook de functie van de hekken is anders. Maar toch hebben ze allemaal één ding gemeen. Dat is dat het voorkomt dat je valt van je balkon, de galerij of het dakterras.

Een groot feest voor iedereen

Of je nou een groot feest organiseert omdat je ouders uit huis zijn en jij 18 bent geworden en eindelijk legaal mag drinken. Of omdat je niks beters te doen hebt na je pensioen en iedereen die je kent uitnodigt voor gratis bier. Als mensen alcohol hebben zijn ze vaak iets minder voorzichtig en kijken ze iets minder goed uit dan wanneer ze nuchter zijn. Hier is niks aan te doen, want alcohol zorgt nu eenmaal voor dit soort effecten. Om te voorkomen dat jij of je vrienden of wie dan ook op jouw balkon of dakterras naar beneden valt, is het raadzaam om een veilig hekwerk te hebben. Welke? Dat hangt af wat jouw wensen zijn en welk budget jij hebt. Veilig zijn ze in ieder geval allemaal.

Door Redactie