Het is eigenlijk net als trouwen. Je doet het eigenlijk maar een keer in je leven, maar soms ook meerdere keren. Het kopen van een huis. Voor veel mensen is het een bijzonder maar ook verwarrend moment, daarom is het fijn als je iemand bij je zijde hebt die je kan helpen. Een aankoopmakelaar bijvoorbeeld. Maar wat zijn nu eigenlijk de aankoopmakelaar kosten hiervan?

Hoe krijgt een aankoopmakelaar betaald?

Er is eigenlijk niet een specifiek tarief van wat een aankoopmakelaar nu eigenlijk betaald krijgt. Soms is dit een percentage maar ook een vast tarief. De makelaar krijgt bijvoorbeeld een percentage van de aankoopsom van het huis of van wat hij onderhandeld heeft. Ook krijgt hij soms een vast tarief, vantevoren afgesproken maar soms is het ook een combinatie van meerdere dingen.

Waar heb je een aankoopmakelaar voor nodig?

Het kopen van een huis kan best wel stressvol zijn. Je moet namelijk niet alleen alles qua bankzaken regelen, ook met de prijs en staat van het huis moet je nog eens worstelen. Het is fijn om een professional bij de hand te hebben. Een aankoopmakelaar kan onderhandelen over de prijs en zo een goede deal voor je sluiten. Ook kan de makelaar eventuele gebreken aan het huis vinden en hierdoor de prijs naar beneden halen.

Door Redactie