podotherapie

Heb jij een probleem met je heup of knie en lukt het de huisarts maar niet om de oorzaak te vinden? Misschien kan je er wel niet meer door sporten, of heb je constant pijn. Podotherapie in Heerlen kan wel eens de oplossing zijn. Want podotherapie wordt nog altijd teveel over het hoofd gezien door experts uit het medische veld. En dat terwijl het al zoveel mensen geholpen heeft.

podotherapie

Bestudeer de houding

Een podotherapeut is eigenlijk ook een soort medisch specialist. Ze bestuderen je lichaamshouding en voeten. Het zal je verbazen hoe vaak klachten in het onderlichaam daar mee te maken hebben. Want is het eigenlijk niet gek dat wanneer lopen of staan pijn doen, we niet direct naar de voeten en het onderlichaam kijken. Een podotherapeut doet dat dus wel.

Hoe werkt het?

Wanneer je voor het eerst bij een podotherapeut aanklopt, dan begint het eerst met een intakegesprek in de meeste gevallen. Je vertelt over je klachten en waar je pijn ervaart. Daarna begint het onderzoek. Vaak gaat een podotherapeut allereerst kijken naar hoe je staat en loopt. Sta je eigenlijk wel recht, of leun je misschien naar een kant? Dat kan nog wel eens de oorzaak zijn van andere problemen. 

Door Redactie