Het beschermen van jouw logo, merk en handelsnaam moet je meer waard zijn dan wat dan ook. Stel je voor dat een ander er met een van deze dingen vandoor gaat. Hoe ga je dan bewijzen dat dit van jou is? Juist, daar heb je een merkenregistratie voor nodig. Staat die van jou hier niet in? Dan heb je dikke vette pech. Voorkom dit en zorg dat die registratie in orde komt. Mede hierom adviseren we altijd om vooraf een onderzoek te laten uitvoeren door een professioneel bedrijf met jarenlang ervaring op dit gebied. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen staat.

Onderzoek om te beschermen

Allereerst wordt er een onderzoek uitgevoerd in de markt en zullen de registers zorgvuldig open getrokken worden. Aan de hand van dit onderzoek moet er duidelijk gemaakt worden of jij jouw logo wel kunt registreren. Als jij je logo hebt laten ontwerpen door iemand die zijn inspiratie van een ander vandaan heeft dan loop je het risico op inbreuk op de rechten van een ander. Juist daarom is het zo belangrijk om goed onderzoek te laten uitvoeren en jouw handelsnaam tot een succes te laten brengen. Voor veel bedrijven kan dit onderzoek kostbaar zijn maar het is zo erg waardevol dat het dit meer dan waard is. Laat je daarom adviseren door de echte experts op dit gebied.

Voordelen

Jouw merken registreren kent vele voordelen. Allereerst bescherm je jouw bedrijf tegen het onrechtmatig gebruik van jouw merk, logo en handelsnaam. Daarnaast zorg je er op die manier voor dat je iedereen kan aanklagen die hier dus wel gebruik van maakt. En vervolgens bespaar je jezelf een hoop advocaat kosten als iemand gebruik van jouw logo maakt. Je staat namelijk gewoon in je recht omdat je een registratie hebt.

Door Redactie