Debiteur

Wanneer u nooit eerder naar MKB factoring gekeken heeft, kan dit een moment zijn om dat alsnog te doen! De afgelopen jaren groeide de populariteit van deze vorm van debiteurenbeheer aanzienlijk. Ook het aantal aanbieders van deze dienst nam een sprong voorwaarts. Zoek bijvoorbeeld zelf eens op de bedrijven die u vindt, als u op zoek gaat naar een factoringbedrijf. Een goed voorbeeld van zo’n bedrijf is Finqle! Dit bedrijf biedt deze Amerikaanse vorm van debiteurenbeheer aan verschillende soorten bedrijven aan. Zo kunt u hier terecht als MKB’er, maar ook als freelancer of groter bedrijf. In dit artikel vertellen we u meer over de redenen om voor deze nieuwe vorm van debiteurenbeheer te kiezen.

MKB factoring

Werking van MKB factoring in Nederland

Hoewel MKB factoring vanuit Amerika over is komen waaien, is het inmiddels ook onder Nederlandse ondernemers bijzonder populair. Het idee achter deze vorm van debiteurenbeheer, is het feit dat facturen aan een externe partij worden verkocht. We noemen deze partij het factoringbedrijf. Het factoringbedrijf zorgt er vervolgens voor, dat een factuur naar uw klant wordt verstuurd. In de tussentijd krijgt u de betaling van de factuur binnen, zodat u hier zelf geen omkijken meer naar heeft. Zelfs wanneer een klant de factuur niet zou betalen, heeft u de betaling binnen.

Finqle

Voorkom betalingsachterstanden bij leveranciers

Door de beperkte cashflow van bedrijven binnen het MKB, biedt dit verschillende voordelen. Het feit dat betalingsachterstanden bij andere partijen voorkomen wordt, is hier een goed voorbeeld van. Daarbij kan het erg vervelend zijn, om voortdurend een gevoel van stress te ervaren door klanten die hun facturen niet of niet op tijd voldoen. Redenen genoeg dus, om ook voor uw eigen bedrijf te kijken of het inschakelen van een factoringbedrijf interessant kan zijn! U betaalt vaak een percentage van het totaalbedrag op de factuur, als een vergoeding voor deze dienst.

 

 

Door Redactie