beginnend assistent accountant

Een bureaulegger kopen voorkomt dat je een afspraak vergeet. De bureaulegger is een handige tool om afspraken en bijbehorende notities bij de hand te houden. Je legt de bureaulegger (de naam verklapt het al) op je bureau. Hij geeft je de mogelijkheid om afspraken per dag op te schrijven, en hier notities bij de zetten. Zo zie je iedere ochtend wat je dagplanning is, en welke kanttekeningen hierbij horen. Denk bijvoorbeeld aan het houden van een meeting en de belangrijke punten die je niet mag vergeten. Je houdt alle informatie op een plek, waarbij je ook meteen ziet welke afspraken er voor die dag gepland staan.

Gebruik een kalender voor meer overzicht

Een kalender geeft meer ruimte om afspraken op te schrijven. Hierdoor creëer je overzicht en structuur in je week. Er bestaan verschillende keuzes, bijvoorbeeld een dagkalender, maandkalender, drie maanden kalender of een jaarkalender. Het hangt ervan af wat je zelf prettig vind. Een weekkalender geeft je structuur in een week. Je schrijft per dag op welke activiteiten en afspraken er op de planning staan. Een nadeel is dat je niet in een oogopslag ziet welke afspraken er in de weken erna komen. Een maand- of drie maanden kalender geeft deze mogelijkheid wel, maar is minder specifiek dan een weekkalender. 

Wees productiever en doelgerichter met een kalender

Afspraken die duidelijk op je kalender staan, halen stress weg. Dit geeft meer ruimte voor productiviteit. Schaf een kalender aan bij https://www.kalendergigant.nl/ en probeer het eens uit. Doordat je geen afspraken meer hoeft te onthouden, blijft er meer ruimte over om je te concentreren op je werkzaamheden. Je voelt je relaxter en hoeft je minder te haasten omdat je ruim van tevoren weet dat er een afspraak aankomt. Het maken van lange termijn doelen is eenvoudiger met een kalender. Je zet kleine tussenstapjes als deadlines op de kalender, en kiest een dag voor het behalen van je uiteindelijke doel. Zo haal je je doel veel sneller dan wanneer je het uitstelt. 

Door Redactie