Darts

DoorRedactie

aug 10, 2019

Stel je eigen pijlen samen voor darts

Een van de populairste sporten is darts. Deze sport kun je immers recreatief doen, maar ook professioneel. Hiervoor heb je wel de juiste materialen nodig, zodat je goed voor de dag komt en op de juiste manier jouw pijlen naar het dartbord kunt gooien. Maar hoe vind je de geschikte materialen en op welke manier wordt dit bepaald?

Meerdere soorten pijlen mogelijk

Er zijn in principe twee soorten dartpijlen: de soft tip en de steel tip. Laatstgenoemde wordt het meest gebruikt in de dartwereld en dan voornamelijk voor de standaard dartborden. Bij elektronische dartborden worden uitsluitend soft tip pijlen gebruikt. Welke pijl je ook nodig hebt, de pijl bestaat altijd uit dezelfde onderdelen. Dit zijn de flight, de shaft, de barrel en de punt.

De flight is in verschillende kleuren te verkrijgen

De flight zorgt voor de stabiliteit van een dartpijl. Deze bestaat uit vier vleugels en is in verschillende kleuren te verkrijgen. Afhankelijk van jouw smaak kun je dit onderdeel dus uitzoeken. De shaft is het gedeelte tussen de barrel en de flight, waarmee de flight wordt vastgehouden. Deze komt in zowel kunststof als aluminium en het is aan jou welke zwaarte je hierbij wilt hebben. De barrel is het gedeelte dat je moet vasthouden. Dit is het deel waarmee jij het uiteindelijke gewicht van de pijl mee bepaalt.

Haal de winsten binnen

Als laatste is er de punt. Zoals gezegd komt deze als steel of soft tip. Je kunt iedere dartpijl geheel naar wens invullen. De verschillen in materialen zorgen er echter voor dat jij een pijl hebt waarmee je goed kunt gooien en de winsten binnen kunt halen. Probeer daarom verschillende materialen uit, kijk waar jij het beste mee overweg kunt en schaf van hieruit de juiste onderdelen voor jouw dartpijl aan.

Door Redactie