Platanen zijn grote bomen die je vaak aantreft in stedelijke gebieden. Ze zijn familie van de esdoorn en hebben die typerende gevlekte stam en zijn goed bestand tegen een leven in de stad. In Frankrijk zie je ze ook veel staan op pleinen waar men het beroemde pétange speelt onder de platanen. Soms is het nodig om bomen te verplaatsen, door bijvoorbeeld een wijziging in een bestemmingsplan of de aanleg van een nieuwbouwwijk.

BTL Bomendienst is expert

Het verplaatsen van bomen vereist nog wel wat speciale kennis en kunde. BTL Bomendienst is onderdeel van een landelijk architecten- ingenieursbureau. Hun bomendienst is een specialistisch onderdeel van hun dienstverlening. Zij hebben voldoende kennis en ervaring opgedaan om op verantwoorde wijze deze grote bomen te verplaatsen.

Werkwijze platanen verplaatsen

Eerst inventariseer je welke bomen je wilt verplaatsen en maak je van al die betreffende bomen een foto van hun huidige standplaats. Zo ontstaat een bomenbestand. Met behulp van speciale verplantmachines, graafmachines en kranen ‘vliegen’ de bomen naar hun nieuwe standplaats.

Nazorg verplante platanen

Natuurlijk worden alle bomen met de grootst mogelijke voorzichtigheid behandeld, maar voor een boom is een verplaatsing een grote ingreep. Daarom is drie jaar lang nazorg geen overbodige luxe. Nazorg wil zeggen controleren van de blad- en wortel ontwikkeling, het meten van het zuurstof- en vochtgehalte in de bodem en als het nodig is extra bemesting.

Bel BTL Bomendienst voor het verplaatsen van platanen

Projectleider BTL Bomendienst is de heer Ren Lagerweij. Je kan hem bellen voor een afspraak op het nummer 055-5999444 of stel een vraag aan hem via de website van BTL (vragenformulier).

Filmpje op Youtube verplaatsen platanen

In Waddinxveen heeft BTL Bomendienst 110 platanen verplant. Bekijk het filmpje om een indruk op te doen: filmpje.

Door Redactie