oppervlakte desinfecteren

Desinfecteren is ontzettend belangrijk voor je gezondheid, maar mensen hebben dit niet altijd door. Wat is desinfecteren? Oppervlakte desinfecteren is het doden van micro-organismen waarbij het aantal micro-organismen wordt gereduceerd naar een aanvaardbaar niveau. Kort gezegd is het dus het grondig schoonmaken van bijvoorbeeld oppervlaktes. 

oppervlakte desinfecteren voor je gezondheid

Desinfectie tegen bacteriën

Op elke vierkante centimeter van een smartphone zitten 2000 tot 4000 bacteriën. En ga maar eens na hoe vaak je iemand anders telefoon vast hebt of hoe vaak iemand anders jouw telefoon vast heeft. Door die oppervlakte vaker te desinfecteren, creëer je een veiligere omgeving. Het desinfecteren van je handen en van oppervlaktes is erg makkelijk en het is snel gedaan, maar het heeft dus meer impact dan je denkt. Er zijn enorm veel desinfecterende middelen beschikbaar, waarmee je grondig oppervlaktes kunt reinigen.

Desinfectie tegen Covid-19

Covid-19 heeft natuurlijk veel roet in het eten gegooid de afgelopen jaren. Desinfecteren werd nog veel belangrijker voor onze gezondheid. Het desinfecteren van oppervlaktes voorkomt de verdere verspreiding van infecties en virussen, zoals corona. Naar de supermarkt gaan kan al ‘gevaarlijk’ zijn. Als je een winkelwagen pakt, desinfecteer je hem dan? Je weet niet hoeveel mensen die handvatten al vast hebben gepakt. Desinfecteer je de handscanner voordat je hem gebruikt? Deze kleine dingen zijn cruciaal voor de bestrijding tegen Covid-19. Ze zijn cruciaal voor je gezondheid.

Door Redactie