Als je aan walkie talkies denkt, ga je vaak met je gedachte terug naar je kindertijd waar je samen met je vrienden geheim agent aan het spelen was met deze handige apparaatjes. Maar wist je dat walkie talkies ook goed gebruikt kunnen worden op werkvloer en meer? Bij veel bedrijven is de portofoon al goed ingetrokken, maar wil je nu zonder eerst een vergunning aan te hoeven vragen met elkaar op enige afstand kunnen communiceren, dan kun je walkie talkies gebruiken op de werkvloer. Dit is vooral handig wanneer je veel samen moet werken of een operatie op het gebied van veiligheid moet uitvoeren.

De vergunningsvrije oplossing

Het grootste verschil tussen walkie talkies en een portofoon is dat je voor een walkie talkie geen vergunning aan hoeft te vragen. De walkie talkies werken met een eigen netwerk, waardoor ze geen gebruik hoeven te maken van telecom. Op een beperkte afstand, zoals op een andere etage van hetzelfde kantoorgebouw of aan de andere kant van een bouwplaats, kan je door middel van walkie talkies goed met je team communiceren. Dit is vooral handig in branches waar je veel in contact met andere teamleden moet zijn. In de horeca worden vaak walkie talkies gebruikt, met name voor contact tussen mensen op de vloer en in het laadruim. Daarnaast zijn walkie talkies onmisbaar voor BHV’ers, die tijdens de ontruiming van een kantoorgebouw goed met elkaar moeten communiceren of iedereen in veiligheid is gebracht en het gevaar is geweken.

Ook buiten de werkvloer

Naast dat walkie talkies uitermate geschikt zijn voor tijdens het werk, kun je ze ook gebruiken voor andere situaties. Als je bijvoorbeeld op wintersport bent, kan het zo zijn dat je elkaar kwijtraakt of hulp nodig hebt. Je telefoon kan het vaak op dit soort momenten niet doen, waardoor het wel fijn is als je met het eigen netwerk van de walkie talkies contact kunt maken met de buitenwereld. Wil je voor jouw werkplek of activiteit walkie talkies gebruiken, dan kun je deze zonder moeite bij Firecom bestellen voor de beste kwaliteit en de laagste prijs.

Door Redactie